Hediye Önerileri

İç Mekan Saksı Çiçekleri: 14 Muhteşem İç Mekan Çiçeği

Süs bitkisi olarak kullanılan çiçekler ev hayatımızı, iş hayatımızı canlandıran nadide güzellikler arasında yer alır. Birçoğumuzun yaşam alanını güzelleştirmek, renklendirmek ve bulunduğu ortamın mis gibi kokmasını sağlamak adına çiçeklere başvurduğunu biliyoruz. Son derece dekoratif bir seçenek olarak kullanılan iç mekan saksı çiçekleri bu yazımızda sizin için bir arada!

Bu anlamda evimizin salonu, belki balkonumuzun bir köşesi veya keyif yaptığımız herhangi bir alanı şenlendiren için çiçek demetleri seçebiliriz. Ayrıca bunların yanında ofisimize hareket katabilecek çiçek tercihlerimiz de olabilir. Bahsettiğimiz bu çiçekler, genellikle saksıda yetişen, bakımı kolay ve halk arasında saksı çiçekleri olarak adlandırılan çiçeklerdir. Bu çiçekleri balkon veya evimizin bahçelerinde kullanabileceğimiz gibi tamamen ev içi veya ofis içi kullanımda da tercih edebiliriz. Adından da anlaşılacağı üzere iç mekan saksı çiçekleri, ev veya ofis içi dekorasyonumuza renk katmak amacı ile bakımını üstlendiğimiz süs bitkileridir.

Bu yazımızda, hem ev hem iş hayatınıza canlılık katacak, yaydıkları kokuları ile ruhunuzu dinlendirecek iç mekan saksı çiçekleri sizinle!

İç Mekan Saksı Çiçekleri

1-) Kraton Bitkisi

Kraton

İç mekan süs bitkileri kategorisine Kraton bitkisi, rahatlıkla girebilecek olan bitkilerdendir. Hem ev hem de ofis hayatınızı canlandıracak görünüşe sahip bir bitkidir. Saksıda yetiştirilen bir süs bitkisi olan Kraton çiçeği, yapraklarının göz alıcılığı ile iç mekanlarınıza hayat katar. Tüm gözleri üzerine toplayan ve bulunduğu ortama farklı bir hava katan çiçeklerden biridir. Bulunduğu bölgeye hayat veren bu iç mekan bitkisine siz de bir şans verebilirsiniz!

2-) Ficus Benjamin

Ficus Benjamin

Son derece ihtişamlı görünümleri ve uzun boyları ile dikkat çeken Ficus Benjamin bitkileri, özellikle tropikal bir ortamdan hoşlananlar için ideal süs bitkilerinin başında yer alır. Ficus Benjamin, saksıda yetiştirilme özelliği ile birlikte, gün ışığı istemeyen yapısı, nemli ortama duyduğu ihtiyaç ile evinizin veya ofisinizin belirli bir köşesinde sulama yaparak bakımını sağlayabileceğiniz bir süs bitkisidir. Bu sevimli, alacalı güzel bitki, bulunduğu yere özel bir dokunuş katacaktır! 

3-) Sukulent Çeşitleri

Sukulent Çeşitleri

Saksı bitkisi denince ilk akla gelen çiçeklerden biri de Sukulent çeşitleridir. Kolay ve zahmetsiz bakımları, bulundukları yerde geniş yer kaplamamaları ve şık bir dekorasyon malzemesi oluşları ile özellikle ofislerde sıklıkla tercih edilir. Sukulentler, kaktüs familyasına ait bitkilerdir. Farklı boy ve yapıdaki çeşitleri arasından kendiniz ya da sevdikleriniz için en uygununu seçebilirsiniz.

4-) Kırmızı Antoryum

İç mekan saksı çiçekleri

Kırmızı Antoryum Saksı Çiçeği de tıpkı Ficus Benjamin çiçeği gibidir. Yüksekliği bir hayli fazla, kapladığı alan geniş olan bir iç mekan bitkisidir. Kırmızı Antoryum Saksı Çiçeği yine tropik iklim meraklıları için ideal bir iç mekan süs bitkisidir. Yıl boyunca çiçek veren ve parlak yapraklara sahip olan Antoryum çiçeği, bulunduğu ortamın havasını değiştirir. Ayrıca ortama güzellik katan bitkilerden biridir.

5-) Yucca Çiçeği

Yucca Çiçeği

Evinize veya ofisinize tropik bir hava katmak istiyorsanız bir alternatifiniz daha var: Yucca çiçeği! Yucca Çiçeği, güzelliği ile dikkat çeken, yaprakları ile ortama ormansı bir renk katacak bir çiçektir. Bulunduğu ortamı adeta doğal bir yaşam alanına çevirebilir Yucca çiçeği. İç mekanda ağacımsı görüntüleri sevenler için de oldukça uygundur.

6-) Schefflera Çiçeği

Schefflera Çiçeği

Yaprakları yeşil sarı, yeşil ve beyaz renklerde olan Şeflera bitkisi çok dayanıklı bitkilerdendir. Hem iç mekanda hem de dış mekanda bu bitkiye bakabilirsiniz. Son derece şık görüntüsü, her ortama kattığı canlılık ve kolay bakımı ile Schefflera Çiçeği, bulunduğu yerin havasını temizler. Oturma odası, balkon ya da çalışma odası gibi farklı konumlarda bu bitkiyi tercih edebilirsiniz. Evinize farklı bir hava katacaktır.

7-) Aloe Vera

İç mekan saksı çiçekleri

Dünyada güzellik ürünlerinin yapımında en çok kullanılan bitkilerdendir aloe vera. Zambak familyasının bir üyesi olan Aloe Vera, kendine has şık aranjmanlar ile hazırlanan süs bitkisidir. Aloe Vera bitkisi hem ev hem de ofis hayatınıza güzellik katabilecek iç mekan çiçekleri arsında yer alan ve bakımı kolay olan bitkilerden biridir. Hem şifalı hem de şık bir görüntüye sahip olan bu bitkiyi siz de iç mekanlarda kolayca yetiştirebilirsiniz!

8-) Dracena Marginata

Dracena Marginata

Saksı içerisinde kolayca yetiştirebileceğiniz bir bitki var yine sırada. Bakımında dikkat etmeniz gereken en önemli şey, güneş ışığı ihtiyacının karşılanması. İşte o bitkinin adı: Dracena Marginata! Bu bitki, modern ofislerin vazgeçilmez süs bitkileri arasında yer alır. İhtişamlı görüntüsü ve havası ile Dracena Marginata, aynı zamanda evin içinde yeşil görüntüsünü arttırır.

9-) Dieffenbachia Camilla

Dieffenbachia Camilla

Geniş yaprakları ve tropikal görüntüsü ile hem evinizin hem de ofisinizin en güzel köşesini hak eden bir süs bitkisi varsa onun adı: Dieffenbahcia‘dır! Güzel yapraklara sahip olan Dieffenbahcia’nın aynı zamanda bakımı da kolaydır. Bakımının kolay olması da onu daha çekici ve sıklıkla tercih edilir bir hale getirir. Size sevgi dolu elleri gibi uzattığı yeşil ve kocaman yaprakları sayesinde her zaman huzur dolacağınızı söyleyebiliriz!

10-) Kaktüs

İç mekan saksı çiçekleri

Birçok çeşidi olan Kaktüs Bitkisi, saksıda yetişmeye en müsait çiçeklerden arasında yer alır. Evinizin doğal ortamına ayak uyduracak iç mekan süs bitkilerindendir kaktürler. Kaktüs çeşitleri, dikenli yapısı ile özellikle el ile temasında dikkat edilmesi gereken bir familyadır. Kolay bakımı, uzun yaşaması ve sevimli görüntüsü ile iç mekanlarda sıklıkla tercih edebilirsiniz. Kaktüsler, evinizde yeşil bir görüntü oluşturmanıza yardımcı olacak bitkilerdendir.

11-) Phalaenopsis Orkide

Orkide

Bembeyaz görünümü ile sizi bambaşka diyarlara taşıyacak saflıktadır. Phalaenopsis Orkide, kokusunun baş döndürücülüğü ile de dikkat çekici bir bitkidir. Saflığın, temizliğin ve sadeliğin rengiyle bütünleşmiş olan beyaz orkideler, narin olmalarına rağmen oldukça dayanıklı bitkilerdir. Estetik duruşu ve göz alıcı güzelliği ile herkesin sevdiği bir bitkidir. Orkideler, çiçeklerinizin arasında mükemmel görünecek ve her baktığınızda sizi mutlu edecektir!

12-) Mavi Orkide

Mavi orkide

Orkide’lerin hangisi güzel değildir ki? Orkideler arasında en göz alıcı olanı belki de Mavi Orkide’dir. Şıklığı, güzel görünümü, yaydığı harika koku ile onu herkes sever. Ayrıca ortama kattığı sıra dışı tasarım anlayışı ile Mavi Orkide iç mekanlarda tercih edebileceğiniz nadide bir süs bitkisidir.

13-) Lilyum

Lilyum

Zarafet ve güveni temsil eden beyaz lilyumlar aynı zamanda göze hitap eden mükemmel bir iç mekan bitkisidir. Bulunduğu her ortama tazelik katar. Lilyum Çiçeği, iç mekanlarınızda kullanabileceğiniz zarif süs bitkilerinden biridir. Beyazın en büyüleyici hali ile adeta evinizin içinde bir kış bahçesi yaratabilirsiniz. Lilyumlar; muhteşem güzellikleri ve kokularıyla sizi adeta büyüler!

14-) Kurdele Çiçeği

İç mekan saksı çiçekleri

Chlorophytum Comosum, bilindik adı ile Kurdele Çiçeği, tropikal iklimden gelen yeşil bir bitkidir. İç mekanlarda da saksı içerisinde bu bitkiyi zahmetsizce yetiştirebilirsiniz. Kurdele Çiçeği, yaprakları salkım saçak uzanan, su ihtiyacı yüksek bir süs çiçeğidir. Siz de bu yeşil güzel ile evinizde mükemmel manzaralar oluşmasını sağlayabilirsiniz.

Ayrıca ilginizi çekecek diğer yazılarımız:

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir