Hediye Önerileri

Evinize Bahar Havası Getirecek 10 Saksı Bitkisi

Bahar yavaş yavaş kendini göstermeye başlamışken birkaç saksı bitkisi ile evinizin havasını değiştirmek ister misiniz? Orkide, skulent, kaktüs, kokedama… Evinizde baharı yaşamanın birçok yolu var!

Dünyaca içinde bulunduğumuz salgın hastalık (koronavirüs) döneminde evimizde çok daha fazla vakit geçirir olduk. Tabii evde geçirdiğimiz vakit arttıkça evimizdeki eşyaları da daha sık yeniler olduk. Biz bu yazımızda evinize alacağınız çeşitli iç mekan bitkileri ile evinizin havasını nasıl değiştirebileceğinizi ve bahar havasını evinize nasıl taşıyabileceğinizi derledik.

Çeşitli saksı bitkilerini incelemek için Çiçeksepeti‘nin Saksı Çiçekleri kategorisine göz atabilirsiniz. Ayrıca evinize yeni bir soluk katan saksı çiçeklerinin bakımını doğru şekilde yapmak için Saksı Çiçekleri Bakımı yazımızı okuyabilirsiniz.

Evde Yetiştirebileceğiniz Saksı Bitkileri

1- Orkide

Orkide
Orkide, Evinize Bahar Havası Katar

Hem bakımı zahmetsiz hem de güzel kokulu ve şık olan orkideler evinizin havasını değiştirecek en güzel bitkilerden biri. Beyaz, mor, pembe, sarı ve mavi renkleriyle güzelliğin ve asilliğin simgesi olan orkideleri evinizin direkt güneş ışığı almayan ama ışık alan bir yerinde cama yakın şekilde yerleştirebilirsiniz. Orkide Bakımı Nasıl Olmalıdır? yazımızda çiçeğin bakımıyla ilgili ayrıntıları öğrenebilirsiniz.

2- Bonsai

Bonsai
Bonsai, Evinize Bahar Havası Katar

Çin’den Japonya’ya uzanan bir bitki yetiştirme sanatı olan bonsai, evinizde minik bir orman varmış hissi uyandırabilir. Ufak ve etkileyici görüntüsüyle bonsai, bulunduğu her ortamda sizi mutlu eder. Hem bitkiyle hem de bitkinin bakımıyla ilgili ayrıntıları Bonsai Ağacı Nasıl Yetiştirilir? yazımızda okuyabilirsiniz.

3- Guzmanya

Guzmanya
Guzmanya, Evinize Renk Katar

Bulunduğu her ortama renk katan, pembe, kırmızı, turuncu tonlu güzel çiçekleri olan guzmanya bitkisi, evinizin her köşesine çok yakışacaktır. İki günde bir kireçsiz ılık suyla sulamanız gereken bu bitki, güneş ışığına direkt maruz kalmayan, hafif gölgeli yerlerde bulunmayı çok sever. Uzun yıllar size arkadaşlık edebilecek olan guzmanya bitkisine bu bahar şans verebilirsiniz!

4- Schefflera/Şeflera

Schefflera/Şeflera
Schefflera/Şeflera, Evinizi Farklılaştırır

Yaprakları yeşil, sarı ve beyaz renklerden oluşan şeflera/schefflera bitkisi, bulunduğu her ortama huzur katar. Şeflera bitkisi, direkt güneş ışığından uzakta bol ışıklı bir yerde durmayı severken cam-kapı ağzı gibi çok rüzgar olması mümkün yerlerde bulunmaktan da hoşlanmaz. Evinize alacağınız bir şeflera saksı bitkisi ile ortamınızın çok farklılaşacağını söylemek yanlış olmaz! Schefflera ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için isterseniz Schefflera Bitkisi Bakımı yazımıza göz atabilirsiniz.

5- Dieffenbachia

Dieffenbachia
Dieffenbachia, Baharı Evinize Taşır

Yazın haftada 2, kışın haftada 1 sulamanız gereken büyük, yeşil yapraklı bir bitki Dieffenbachia. Bu bitki ayrıca evde uzun süre dostunuz olacak bir bitki. Dieffenbachia bitkisinin güzel görüntüsüyle baharı evinize klayca taşıyabilirsiniz. Kocaman yeşil yaprakları olan dieffenbachia bitkisinin bakımı ve yetiştirilmesi de oldukça kolay. Bununla ilgili ayrıntıları Salonların Yeşil Güzeli Dieffenbachia Bakımı ve Yetiştirilmesi yazımızda okuyabilirsiniz.

6- Sukulent

Sukulent
Sukulent, Evinize Bambaşka Bir Hava Katar

Etli ve kalın yapraklarıyla uzun süre susuzluğa dayanabilen, uzun ömürlü sukulentler, özellikle çalışma masası gibi alanları süslemek için ideal bitkilerden. Bir bitki ile çalışma ortamınıza bambaşka bir hava katabilirsiniz. Sukulentler hakkında daha fazla bilgi almak ve sukulentleri ayrıntılarıyla öğrenmek için Sukulent (succulent) Nasıl Yetiştirilir? (Sukulent Rehberi) yazımızı okuyabilirsiniz.

7- Kaktüs

Kaktüs
Kaktüs, Evinize Bahar Havası Katar

Yaprakları olmayan, gövdesinde bolca diken bulunduran, küçük sevimli çiçekleri olan kaktüsler de yine çalışma masaları, mutfaklar gibi küçük alanlarda büyük etkiler yaratması mümkün olan saksı bitkilerinden biri. Evinizde bahar havası yaşamak için bazen bir kaktüs yeter de artar bile! Çok sevdiğiniz kaktüslerin ömrünün daha uzun olması için Kaktüs Bakımının İncelikleri yazımıza göz atabilirsiniz.

8- Kokedama

Kokedama
Kokedama, Şık Görünüşüyle Bulunduğu Ortama Modernlik Katar

Japon bonsai biçimi olan kokedamalar, bitkinin köklerinin saksıda bir toprağın içinde değil. Kokedama; yosuna sarılı, yuvarlak hale getirilmiş bir toprağın içinde olan modern bir bitki türü. Kokedamanızın yapraklarını haftada 3-4 kez sprey ile sulayabilirsiniz. 10-15 günde bir su doldurduğunuz bir kabın içerisine kokedamanızı koyarak toprağının ıslanmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca bu şık, modern ve güzel bir kokedamayı Çiçeksepeti’nden kolayca satın alabilirsiniz!

9- Spathiphyllum/Barış Çiçeği

Spathiphyllum/Barış Çiçeği
Spathiphyllum/Barış Çiçeği, Evinize Bahar Havası Katar

Barış çiçeği ve yelken çiçeği anlamlarını da taşıyor. Yani, spathiphyllum bitkisinin zarif ve beyaz çiçeğiyle gözlerinizi kamaştırması mümkün. Ayrıca ilkbahar ve sonbaharda çiçek açan barış çiçeği, ev şartlarına kolayca uyum sağlayacağı için uzun süre sizinle birlikte yaşayan bir saksı bitkisi olacaktır. Spathipyllum/Barış çiçeği bakımı nasıl olmalı? derseniz; Barış Çiçeği Spathipyllum yazımızı mutlaka okumalısınız!

10- Kraton

Kraton
Kraton, Evinize Bahar Havası Katar

Karanlık bölgeler için ideal bitkilerden biri olan kraton, eviniz çok fazla güneş almıyorsa sizin için ideal bitki demektir. Ayrıca alternatif ışıklarla yaşamını sürdürebilen kraton bitkisini toprağının nemini kontrol ederek sulayabilirsiniz. Kraton bitkisini sevdikleriniz için hediye olarak da tercih edebilirsiniz. Ayrıca ev hediyesi, yeni iş hediyesi gibi özel anlarda da bu bitkiyi sevdiklerinize gönderebilirsiniz.

Ayrıca saksı bitkileriyle ilgili merak ettiklerinize cevap olacak diğer yazılarımıza göz atın!

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir