Çiçek Bakımı

Nazlı Güzel Manolya

“Görüntüsüne aldanmayın, dayanıklıdır” diyemeyeceğiz bu sefer bu güzel çiçek için. Görüntüsüne aldanabileceğiniz bir çiçek manolya. Narin görünümlüdür ve gerçekten narindir de bu çiçek. Kokladığınız zaman burnunuzun değdiği yer hemen zedelenir ve kahverengi bir renk alır hatta. “Koklamaya kıyamadığımız” güzellikte bir çiçektir manolyalar.

MANOLYA
Manolya Çiçeği

İnternetteki kaynaklara göre çeşit çeşit rivayet var manolya ile ilgili. Mesela eskiden Çin’de bu bitkiye sahip olma hakkı sadece imparatora aitmiş. İmparator da bazen takdirini göstermek için manolyanın kökü hediye edermiş eşe dosta.

Başka bir rivayete göre de manolyanın ağacını diken her kim ise kısa süre sonra aşkı bulurmuş. Bu yüzden uğurlu çiçek de derler manolya için.

İstanbul’da ise Boğaz’da baharı haber veren çiçekler arasında yer alır manolya. Bebek semtinin çiçeği gibidir.

Manolya Bitkisi

Manolya, aslında bir çiçeğin adı değildir. Kuzey Amerika’nın güney bölgelerinde yerli olarak, dünyanın birçok ılıman bölgesinde, özelikle Avrupa ve Türkiye’de de yetişen odunsu ve çiçek açan bütün bir familyanın genel adı. Bilinen 12 cins ve 220 türü vardır. Ülkemizde Karadeniz kıyıları ve Marmara Bölgesi’nde yetiştirilir. Manolya hakkında bilmeniz gereken birkaç şey ise işte şöyledir:

  • Manolyalar her mevsim yeşil rengini koruyabilen çiçeklerdir. Ama asıl şölenini Mayıs – Ağustos aylarında yaşatır.
  • İri ve gösterişli çiçekleri sarı, beyaz, kırımızı ve mor renginde olabilir. Hoş bir kokuya sahip.
  • Nemli, gevşek, derin, besince zengin, iyi drenajlı ve asidik toprak seviyor. Kirece karşı hassas bir çiçek.
  • Bazı kaynaklar -10 C sıcaklıklara kadar dayandığını söylense de asıl hoşlandığı ılıman iklim. Genel kanı soğuk iklim şartlarında korunmaya ihtiyaç duyduğu. Bir de deniz soğuğundan hoşlanmıyor.
  • Her çiçek gibi manolyalar da güneş seviyor. Bahçenizin güneş gören herhangi bir yeri uygun onun için. Eğer evinizde manolya çiçeği yetiştiriyorsanız o zaman da yaz aylarında cam kenarları manolyalar için biçilmiş kaftan.
  • Manolyayı büyük bir saksıda yetiştirdikten sonra kökleri ile bahçenize yetiştirebilirsiniz.
  • Manolyaya potasyumlu gül gübresi verebilirsiniz.
  • Manolyaya evde değil de bahçede bakacaksanız bilmeden gereken bir şey daha var; çapalanmaktan hoşlanmıyoruz.

İlginizi çekebilecek bazı yazılarımız:

ÇiçekSepeti

2006 yılında kurulan Ciceksepeti.com, Türkiye dışında 4 farklı ülkede faaliyet gösteren, 145 franchise noktasına sahip, 450+ çalışanı olan, bir Türk firmasıdır. Online çiçek & hediye sektöründeki liderliğini ve tecrübesini, pazaryeri modeliyle birleştiren Ciceksepeti.com, bugün ulaştığı noktada 20 bin kategoride 9 milyondan fazla ürün listelemektedir. Türkiye'nin en büyük çiçek sitesinde şimdi aradığınız tüm ürünler Var Var!

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir