TeknolojiTeknolojik Ürünler

Öğrenciler İçin Teknolojik Ürünler

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs hastalığı (COVID-19) nedeniyle uzun zamandır yüz yüze eğitim yapılmıyor. Fakat aşının bulunması ve yaygınlaşması sonucunda 2021-2022 eğitim öğretim yılı örgün eğitimle kapılarını açacak. 6 Eylül 2021’de başlaması planlanan eğitim yılı için çocuklar ve veliler hem heyecanlı hem de biraz telaşlı diyebiliriz. Uzun süre okuldan ayrı kalan ve online eğitimle hayatlarına devam eden çocuklar, okula alışma süreci geçirirken veliler de bu yeni düzene ayak uydurmaya çalışacak. Teknolojiyle iç içe geçen online eğitim sonrası yeni alışkanlıklar kazanan öğrenciler, bu alışkanlıklarını okullarda da devam ettirecektir. Bu yazımızda okula dönen öğrenciler için teknolojik ürünler hakkında bilgiler verecek ve tavsiyelerde bulunacağız.

Günümüz dünyasında teknoloji her alanda birçok şeyi değiştiriyor. Haliyle eğitim ve öğretim de değişiyor. Defter ve kalem tabii ki her zaman olmazsa olmaz fakat artık teknoloji sayesinde ders notları öğrencilere direkt iletiliyor, videolar ile istedikleri zaman tekrar yapmaları sağlanıyor ve soru çözmek, test etmek online olarak oldukça kolay şekilde hallediliyor.

Teknolojik Ürün Önerileri

Öğrencilerin hayatını kolaylaştıran ve veliler için rahatlık sunan birçok teknolojik ürün bulunmaktadır. Şimdi gelin “Öğrenciler için teknolojik ürünler nelerdir?” sorusunun cevabına birlikte bakalım.

1-) Tablet

Öğrenciler için teknolojik ürünler - Tablet
Oldukça kullanışlı ve hızlı; Huawei MatePad 10.4

Okulda ders dinlerken veya evde ders çalışırken kullanılabilen tablet, boyut olarak oldukça ideal olması sayesinde çantada rahatlıkla taşınabilir. Not alma, online kayıtlara ulaşma, ders tekrarı gibi birçok konuda yardımcı olan tablet, çizim gibi teknik işler gerektiren konularda da oldukça faydalıdır. Birçok marka tarafından farklı özelliklerle sunulan tabletler arasından tavsiyemiz ise Huawei MatePad 10.4 modeli. Oldukça ince ve şık olan tablet, canlı renkler sunar. Performansı ile sizi asla yarı yolda bırakmaz. 7250 mAh büyük kapasiteli pil sayesinde 12 saate kadar video izleme veya 7 saate kadar üst düzey performanslı çizimler yapmanıza olanak tanır.

Farklı marka ve modeller için tablet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

2-) Pencil Pen

Öğrenciler için teknolojik ürünler - Pencil Pen
Tablet kullanırken rahat edin; Pencil Pen.

Tablet veya büyük ekranlı akıllı telefonlarda kullanılan Pencil Pen, oldukça kullanışlı bir üründür. Tablet üzerine yazı yazma, çizim yapma ve diğer tüm işlemleri oldukça rahat bir şekilde yapmanızı sağlar. El algılama özelliği sayesinde elinize aldığınız an aktif hale gelir, bıraktığınızda ise kapanır. Güçlü bataryası sayesinde 20 saat çalışma süresi ve 90 gün standby süresi sunar. Şarj süresi ise yaklaşık olarak 1,5 saattir.

3-) E-Kitap Okuma Cihazı

Öğrenciler için teknolojik ürünler - ekitap okuma cihazı
E-kitap okuyucu, dilediğiniz kadar kitabı yanınızda taşımanızı sağlar.

Dijitalleşmenin artmasıyla birlikte kitaplar da değişime uğramaya başladı. Artık dijital formatta birçok kitabı bulabilirsiniz. Dijital kitap ve kaynakları daha rahat okumanız için tasarlanan e-kitap okuyucular, gözü yormayan tasarımları ve pratik olmaları ile ön plana çıkıyor. Kindle Touch, e-kitap okuyucu cihazlar arasında en popüler olan ürünlerden biri. Ürünün okuma ekranı 167 PPİ kalitesindedir ve 6″ dokunmatik ekran ile gerçek kitap boyutlarında kitap okuma deneyimi yaşamanızı sağlar. 4 GB kapasite sayesinde bir kütüphane dolusu kitabı cihaz içerisinde depolayabilirsiniz.

4-) Akıllı Sırt Çantası 

Öğrenciler için teknolojik ürünler - akıllı sırt çantası
Waddell akıllı sırt çantası, suya ve soğuğa karşı ekstra dayanıklıdır.

Öğrenci denildiğinde akla ilk gelen ürün, sırt çantası olsa gerek değil mi? Okul hayatının olmazsa olmazı sırt çantası da gelişen teknoloji ile değişime uğradı. Artık akıllı sırt çantaları moda! USB girişi bulunan bu çantalar sayesinde telefon ve diğer cihazlarınızı şarj edebilirsiniz. Ayrıca laptop gözüne bilgisayar veya tablet yerleştirebilirsiniz. Bizim bu konudaki önerimiz ise Waddell akıllı sırt çantası.

5-) USB Bellek

Öğrenciler için teknolojik ürünler - usb bellek
USB bellek, verilerinizi rahatça bilgisayara aktarmanızı sağlar. 

Okul projeleri, videolar, çekilen fotoğraflar ve daha birçok dijital varlığı depolamanızı sağlayan USB bellek modelleri, dosya aktarımı içinde oldukça önemlidir. İhtiyacınıza yönelik olarak 8 GB, 16 GB, 32 GB, 64 GB ve katları şeklinde artan hafıza kapasitesini seçebilirsiniz. Alanında en başarılı ürünlerden olan SanDisk iXpand Mini, 64 GB kapasite sunar. Hızlı dosya aktarımı, otomatik dosya düzenlenme ve yedekleme öne çıkan özellikleri arasında yer alır.

6-) Bluetooth Kulaklık

Öğrenciler için teknolojik ürünler - Bluetooth kulaklık
Rahat, ergonomik ve yüksek performans; Spovan GT8 TWS.

Kalabalık ortamlarda ders çalışmak istediğinizde veya herhangi bir şeyler dinlemek gerektiğinde Bluetooth kulaklık, harika bir çözüm sunar. Gürültü önleyici özelliği bulunan modeller sayesinde ders aralarının tadını çıkarabilir veya rahatça bir şeyler izleyebilirsiniz. Spovan GT8 TWS, All-in-one teknolojisi sayesinde kusursuz bir ses performansı sunar. 220 saat konuşma, 180 saat çalma süresi sunan bataryası kısa sürede şarj olur. Bu sayede istediğiniz an kullanmaya devam edebilirsiniz.

7-) Akıllı Saat

Öğrenciler için teknolojik ürünler - akıllı saat
Bileğinizdeki yardımcınız; Hw 16 akıllı saat.

Akıllı telefonlarla bağlantılı çalışabilen akıllı saatler, son dönemde oldukça revaçta olan bir ürün. Telefona gelen çağrı ve mesajları takip etmenizi sağlayan bu saatler, sağlık konusunda da oldukça bilgi toplamanıza yardımcı olur. Yürüme mesafesi, yakılan kalori gibi bilgiler saat ekranı üzerinden takip edilebilir. Çocukların okulda telefonlarına bakamayacakları zamanlarda acil durumlarda saate gelen bildirimler size yardımcı olacaktır. Hw16 akıllı saat, sağlık bilgileri ve telefon bağlantısı konusunda oldukça başarılıdır. Fiyat/performans olarak bu ürünü rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

8 -) Powerbank

Redmi powerbank
10.000 mAh gücündeki powerbank ile kapalı durumdaki telefonunuzu üç kez tam şarj edebilirsiniz.

Okulda veya dışarıda telefon, akıllı saat ve Bluetooth kulaklık gibi cihazların şarjı bitebilir. Üzerinde çalışmanız gereken bir konu varsa powerbank modelleri sayesinde hemen şarj sorununu çözerek devam edebilirsiniz. Xiaomi Redmi 10000 mAh powerbank, çift USB port çıkışa ve Lityum Polimer pillere sahiptir. Bu sayede aynı anda iki cihazı birden şarj edebilirsiniz.

9-) Yazıcı

Canon yazıcı
Yazıcı modelleri, çıktılarınızı rahat bir şekilde almanızı sağlar.

Okulda verilen ödevler ve notların çıktısını almak herkesin ihtiyacıdır. Okul çevresinde bulunan baskı yerlerinden çıktı alabilirsiniz fakat bu oldukça fazla ödenen ücretleri de beraberinde getirir. Bu sorunu bir yazıcı edinerek çözebilirsiniz. Fotokopi, renkli baskı, siyah-beyaz baskı gibi çıktıları rahatlıkla almanızı sağlayan Canon PIXMA E414, evde kullanım için oldukça ideal bir yazıcıdır. Uygun maliyetle çıktı almanızı sağlarken üstün baskı kalitesi sunar.

10-) Bluetooth Hoparlör

Bluetooth hoparlör
Üstün ses kalitesi ve üst düzey performans; JBL Go 3.

Sunum yapmanız gerektiğinde veya yüksek sese ihtiyacınız olduğunda harici bir hoparlör kullanmanız gerekir. Bluetooth hoparlör modelleri, taşınabilir özellikte olması sayesinde dilediğiniz yerde kullanım imkanı sunar. Üstün ses kalitesi sunan JBL Go 3, bu kategoride en çok tercih edilen modeller arasında yer almaktadır. JBL Pro Sound özelliği ile şaşırtıcı derecede yüksek ses ve güçlü bas sunar. Ayrıca su geçirmez özelliği ve toza dayanıklı yapısı sayesinde her durumda rahatlıkla kullanılabilir.

Öğrenciler için teknolojik ürünler ve çok daha fazlası ÇiçekSepeti‘nde sizi bekliyor. Hemen web sayfası veya mobil uygulamayı ziyaret edin, fırsatları kaçırmayın!

Okumayı seveceğiniz diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir