Çiçek Bakımı

UZUN ÖMÜRLÜ VAZO ÇİÇEKLERİ İÇİN…

Sevgiliden gelen çiçeğin uzun süre yaşaması, gönderen kişinin aşkını simgelermiş.

Ben de bunu annemden duydum. Sevgililer gününde kapıma gelen bir orkide 4 senedir capcanlı çiçekler veriyor; biz de inanamıyoruz! ‘Amma aşk varmış sevgilinde’ deyince annem, aklıma bu aşkı sürdürmenin yollarını yazmak geldi.

Gelen çiçeklere ilk yapılan iş vazoya koymaktır. Peki vazo çiçeklerini nasıl uzun ömürlü hale getiririz?

v1 v2

1.Çiçekleri vazoya koymadan önce alt kısmında kalan yapraklarını kopararak temizleyin.

2.Yine vazoya koymadan önde daha iyi su çekmeleri için saplarını bir makas yardımıyla 2 cm kadar kesin.

3.Her zaman cam vazo tercih edin.

4.Vazonuzun içini temiz tutun.

5.Vazonuza uygun oranda su koyun; sakın ağzına kadar su ile doldurmayın. Normal buketler için yarım litre su (2 bardak) yeterli. Daha büyük buketler için daha fazla su koyun. Çok su dalları yumuşatır ve çiçeğin su çekmesini engeller.

6.Kesme çiçek besinini suda eritin. Bu besin çiçeklerin vazo ömürlerini uzatır.

7.Vazoya konan çiçeğin ömrünü uzatmak için 1 litre su içerisine 1 çorba kaşığı şeker de koyabilirsiniz. Ya da vazoya bir aspirin de atıp eritebilirsiniz.

8. 3 günde bir tüm dalların altını 3-4 cm kadar keskin bir bıçakla çapraz kesin.

9.Vazonuzu direk güneş ışığından ve esintili yerlerden uzak bir yere koyun.

10.Vazodaki suyu 3-4 günde bir değiştirin.

11.Gelen çiçekler gül ise; güllerinizin saplarını kesip vazoya yerleştirdikten sonra, mümkünse serin ve karanlık bir odada ya da buzdolabında kendilerine gelmelerini bekleyiniz.

12.Eğer aranjmanınız süngerimsi bir malzemede(oasis) ise çiçek saplarının dibe kadar saplanmış olduklarından emin olun ve aranjmana su ilave edin.

13.Eğer size lilium geldiyse, lilium’lar hafif açıldıktan sonra, içlerindeki polen kesesini kesip çıkarın. Bu lilium’un ömrünü uzatır. Aynı zamanda polenden leke bulaşmasını da önler.

ÇiçekSepeti

2006 yılında kurulan Ciceksepeti.com, Türkiye dışında 4 farklı ülkede faaliyet gösteren, 145 franchise noktasına sahip, 450+ çalışanı olan, bir Türk firmasıdır. Online çiçek & hediye sektöründeki liderliğini ve tecrübesini, pazaryeri modeliyle birleştiren Ciceksepeti.com, bugün ulaştığı noktada 20 bin kategoride 9 milyondan fazla ürün listelemektedir. Türkiye'nin en büyük çiçek sitesinde şimdi aradığınız tüm ürünler Var Var!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir