Sevgililer Günü

Sevgililer Günü Ruhunu Yansıtan En Romantik 10 Çiçek

Aşkın ayıdır şubat, soğuğundan korunabilmek için kalplerin birbirini sarıp sarmalaması gerekir. Tam da bu aya denk gelmiştir Sevgililer Günü. Çiçeklerin anlamlandığı, çiçek alıp vermenin en romantik olduğu aylardandır şubat… Tutkunun ve aşkın baş tacı kırmızı rengi, başta gül olmak üzere çevreler tüm çiçekleri…

Sevgililer Günü hakkında çok yazıldı çizildi. Neden var, hikayesi ne gibi birçok konuda konuşuldu. Elbette biz de konuştuk. Eğer bu detayları merak ediyorsanız Sevgililer Günü Nedir? Ne Zaman Kutlanır? Neden Kutlanır? yazımıza göz atmayı unutmayın.

Bugünkü konumuz ise Sevgililer Günü ve çiçekler… Elbette en kıymetli çiçek sürpriz gönderilen olsa da bazı günlerde çiçek göndermezseniz hele ki bu Sevgililer Günü ise biraz başınız belada demektir. Unutmayın, o gün sosyal medya buram buram çiçek kokacak… Ancak günün anlam ve öneminden ötürü çiçekçiler oldukça yoğun olacaktır. Bu nedenle sipariş için geç kalmamanız gerekiyor. Sevgililer Günü’nün en popüler çiçeği kırmızı güller olsa da bazı kadınlar bu çiçeklerden hoşlanmazlar. Ancak üzülmeyin!

İşte karşınızda doyasıya romantizm kokan 10 çiçek!

1 – Kırmızı Güller
kırmızı gül
Görsel: sheraton syracuse

Tabii ki! Kırmızı gülsüz bir romantiklik düşünülemez zaten. Aşkın, hatta sadece aşkın değil, ateşli aşkın sembolüdür kırmızı güller. Öyle ki her gül renginin bir anlamı olduğu gibi, gönderilen gül buketindeki gül sayılarının bile ayrı anlamları vardır. Güllerin alamları için buraya, güllerin sayısına göre anlamları için ise buraya tıklayarak tüm bu bilgiye ulaşabilmeniz mümkün.

2 – Papatya
papatya
Görsel: wallpaper gallery

Saf sevgi, saf aşk! Papatya gül kadar ateşli değildir ama romantik olduğu kesin. Çünkü papatya da aşktan alır hikayesini. Mesela bir sebebi vardır yapraklarını Seviyor, Sevmiyor diye dökmesinin. Bu hikayenin anlamını merak edenleri ise buraya alalım; Papatya Falı Hikayesi

Sevgilinize olan çocuksu hislerinizi anlatabilecek belki de yegane çiçektir papatya. Bu sebeple ilk buluşmalarda da sıkça tercih edilir.

3 – Karanfil
karanfil
Görsel: Pinterest

Karanfil görece uzun olan ömrü ile de sevgililer arası en revaçta olan çiçeklerden biridir. Tahmini 3 hafta kadar canlılığını korur. Karanfil çiçeği, tek başına ya da buketlerin arasında Sevgililer Günü’nde zarif bir hediye olarak tercih edilebilir. 

4 – İris
Görsel: We Heart It

İnancın ve umudun simgesidir iris. Romantik çiçeklerdendir. Estetikliği sebebi ile aranjman olarak daha çok beğenilir. Bununla birlikte Antik bir Yunan tanrıçası olan İris, tanrıların tanrısı Zeus’un ona verdiği bir görevi gerçekleştirir. Bu görev de gökyüzünden yeryüzüne haber taşımaktır. İrin’in yer ile göğü birbirine bağladığı düşünülür. İris de hep mutlu haberleri taşır. Bu sebeple Zeus insanlara mutlu haberleri ileteceğinde hep İris’i kullanır. Belki de bundandır insanların birbirlerini mutlu etmek istediğinde İris çiçeği yollamaları.

5 – Orkide
orkide
Görsel: We Heart It

Bu yazıyı okumaya başlarken aklınıza hemen 2 çiçek gelmiş olmalı. Birincisi tabii ki kırmızı güller. Diğeri ise Orkide… En az kırmızı gül kadar popüler olan orkideler elegan duruşu ile tutkulu ve hayranlık uyandıran bir aşkı simgeler. Orkide asildir, zariftir ve kalitelidir. Hem saksıda hem de buket olarak tercih edilebilir. Orkide bakımı uygun bir şekilde yapılırsa uzun yıllar sevdiğinize eşlik eder.

6 – Leylak
leylak
Görsel: Flori de flori

Leylak narin bir çiçektir. Sevgilinizin kalbine yumuşak bir dokunuş yapar. Her çiçeğin söylediği bir şey vardır ya; bir bilgiye göre ‘Beni hala eskisi kadar seviyor musun?’ diye sorarmış leylaklar. Anlamı doyasıya aşk kokan bu çiçeğin hemen hemen herkes rengini bilir. Ancak şeklini bilenler o kadar fazla değildir. Yani sık sık bu leylak rengi deriz ama leylak nasıl bir çiçektir, çok da bilmeyiz. Çok ilginç değil mi?

7 – Zambak
lilyum
Görsel: Old Farmer’s Almanac

Birçok şekli ve rengi vardır zambakların. Ama rengi de şekli de ne olursa olsun aşkı en iyi simgeleyen çiçeklerdendir. Stil sahibi aşıklar için önerilen bir çiçek. Zambak, lilyum olarak da adlandırılarak buketlerde yer bulur. Bilhassa gelin çiçeklerinin de vazgeçilmezlerindendir. Pembe ve beyaz renkli türleri en çok karşımıza çıkar. Sevgiliye göndermek için ideal çiçeklerden bir diğeridir.

8 – Kır çiçekleri
kır çiçekleri
Görsel: Pinterest

Mevsim sebebi ile bulması zor çiçek tabii ki. Bahar aylarında rahatlıkla bulup gönderebileceğiniz kır çiçekleri o özlenen, saf aşkı temsil eder. Aklınızda bulunsun… Bununla birlikte kurutulmuş kır çiçeklerini de sevgilinize gönderebilirsiniz. Eğer vintage bir ruha sahipse, ona verilebilecek en güzel çiçeklerdendir kır çiçekleri. Uğraşılmış, güzel ama gösterişten uzak…

9 – Ayçiçekleri
ayçiçeği
Görsel: walops

Ayçiçeği, bir diğer adı ile “Günebakan” çiçeğinin anlamı hayranlıktır. Senelerdir en romantik çiçekler listesinde ilk 10’da yer almış bir çiçektir. Hem görüntüsü hem stili hem de farklılığı ile beklemediğiniz bir romantik sergileyebilirsiniz ayçiçekleri ile. Renkli, canlı ve bulunduğu ortama neşe katan bir çiçek. Son yıllarda gelinlerin de sık tercih etmeye başladığı ayçiçeği, düğün süslemelerinde ve gelin buketlerinde sıkça karlımıza çıkmaya başladı. 

10 – Lale
lale
Görsel: onedslr

Kusursuz şekli ile kusursuz aşkı simgeler laleler. Gül kadar ateşli bir anlam taşımakla birlikte biraz daha masum algılanabilir. Zariftir, asildir ve tutkuludur lale. Sanki kalem ile çizilmiş gibi kusursuzdur. Bu sebeple kusursuz aşkınızı dile getirmek istediğiniz Sevgililer Günü için oldukça uygun bir tercihtir. 

Ciceksepeti.com’un Sevgililer Günü çiçekleri için tıklayın!

Sevgilinize göndermek için en güzel çiçek aranjmanlarını Çiçek Sepeti’nde bulabiliriz. Çiçek göndermek yılın belli zamanları için değil, her zamanı için özel, önemli ve gereklidir, bunu da hatırlatmadan geçmeyelim :)

sevgililer günü hediyesi

ÇiçekSepeti

2006 yılında kurulan Ciceksepeti.com, Türkiye dışında 4 farklı ülkede faaliyet gösteren, 145 franchise noktasına sahip, 450+ çalışanı olan, bir Türk firmasıdır. Online çiçek & hediye sektöründeki liderliğini ve tecrübesini, pazaryeri modeliyle birleştiren Ciceksepeti.com, bugün ulaştığı noktada 20 bin kategoride 9 milyondan fazla ürün listelemektedir. Türkiye'nin en büyük çiçek sitesinde şimdi aradığınız tüm ürünler Var Var!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir