Çiçek BakımıHediye Önerileri

Çiçek Çeşitleri ve Çiçekler Hakkında Bilgiler

Çiçekler, bulunduğu her yere farklı bir hava katan ve güzelliği ile herkesi büyüleyen canlılardır. Doğada binlerce çeşidi bulunan çiçeklerin bazıları evlerde, bahçelerde, ofis veya iş yerlerinde rahatlıkla yetiştirilir. Tabii ki bazı konulara dikkat etmek ve ihtiyaçlarını karşılamak şartıyla… Baharın gelmesiyle her yerde güzelliklerini sergilemeye başlayan birbirinden güzel çiçek çeşitleri hakkında merak ettiklerinizi bu yazımızda sizin için derledik.

2022 yılında güncellenmiştir.

Çiçek bakımı, temel konuları yerine getirdiğinizde oldukça basit bir iştir. Basit olmasının yanı sıra insanın ruh sağlığına ve enerjisine oldukça iyi gelir. Toprakla iç içe olmak, bir canlıyı büyütmek ve gelişimine katkıda bulunmak herkesi mutlu eder. Peki, hangi çiçeği yetiştirmek istersiniz? Eğer hiç düşünmediyseniz şimdi gelin çiçek çeşitleri ve çiçekler hakkında bilgilere bakarak bir karar verin. Yaşam alanlarına güzellik katmak için beğendiğiniz çiçek türünü seçerek hemen yetiştirmeye başlayabilirsiniz.

Çiçek Çeşitleri

Açelya

Çiçek çeşitleri - açelya
Güzeller güzeli bir çiçek; açelya.

Küçük orman gülü olarak bilinen açelya bitkisi, fundagiller familyasında yer almaktadır. Saksı çiçeği olarak oldukça popüler bir bitkidir. Kız çocuklarında da en çok tercih edilen isimlerden olan bu güzel bitki, dillendirilemeyen ve söylenemeyen aşkı ifade etmektedir. Değişik renklerde çiçekleri olan bitki, güneşi çok fazla sevmez. Yaşam alanlarında güneş alan cam kenarları bakımı için uygun bir yerdir. Detaylı bilgi için “Açelya Çiçeği Bakımı, Yetiştirilmesi ve Çoğaltılması” yazımıza göz atabilirsiniz.

Akasya

Çiçek çeşitleri -akasya
Akasya çiçeği kokusu ile bahçelerin ve evlerin vazgeçilmezleri arasında yer alır.

Kokusu, yeşil yaprakları ve güzel çiçekleri ile oldukça güzel görünen akasya, huzur veren görüntüsü ile hemen hemen herkesin sevdiği çiçekler arasındadır. Baklagiller familyasından gelen bitki; kapalı tohumlu ve çift çelenklidir. Dünya genelinde “Acacia” olarak bilinmektedir. Ayrıca “Yalancı Akasya” olarak adlandırılan “Robinia” çokça karıştırılır. ılıman iklimlerde yetiştirilen ve yaklaşık 600 türü bulunan bir bitkidir. Daha detaylı bilgi için “Akasya Çiçeği Nasıl Yetiştirilir?” yazımıza göz atmanızı tavsiye ederiz.

Ateş Dikeni Çiçeği

Çiçek çeşitleri - ateş dikeni çiçeği
Bahçelere güzellik katan oldukça zahmetsiz bir çiçek türü; ateş dikeni çiçeği.

Gülgiller familyasında yer alan ateş dikeni veya meyveleri nedeniyle halk arasında bilinen ismiyle “Köpek elması”, yaz kış yeşil kalan bir bitkidir. İnce uzun ve oval yaprakları olan bitki, salkım şeklinde sarımtırak beyaz arasında çiçekler açar. 3 metreye kadar uzayan cinsleri bulunmaktadır. Ayrıca koyu kırmızı, turuncu veya sarı renklerde küçük meyveler vermektedir. Tatlı olan bu meyveler çoğu yerde tüketilmektedir. Sağlığa olumlu etkileri olduğu söylenen meyvelerin özellikle yüksek tansiyona iyi geldiği bilinmektedir. Ilıman yerleri seven bitki, bolca ışık ister ve az suluma ister. Hemen her toprak türünde yetişmektedir. Özellikle bahçesine farklılık katmak isteyenler ve çit oluşturmak isteyenler için ideal bir türdür.

Şans Bambusu

Çiçek çeşitleri - şans bambusu
Şans bambusu suda ya da toprakta büyüyebilmektedir.

Asya ve özellikle Çin’de oldukça popüler olan şans bambusu, bilimsel olarak “Bambusoideae” ismi ile anılmaktadır. Farklı olarak “Dracaena Sanderiana” ismiyle de bilinen bitki; farklı formlarda tek veya birkaç bambu dalının bir araya gelmesiyle büyür. Düz, kıvrımlı veya spiral görünüme sahiptir. Yetiştirmesi oldukça kolay olduğundan birçok yerde şans bambusuna denk gelebilirsiniz. İsminde de anlaşılacağı üzere bulunduğu ortama şans getirdiğine inanılmaktadır. Daha fazla bilgi için “Şans Bambusu Hakkında Her Şey: Bakımı, Yetiştirilmesi, Anlamı” yazımıza göz atmanızı tavsiye ederiz.

Begonya

Çiçek çeşitleri - begonya
Begonya, bahçelerde ve salonlarda da süs bitkisi olarak kullanılır.

Anavatanı Hindistan’ın Assam Bölgesi olan begonya, Asya’dan Güney Amerika’ya kadar yayılan 900 türü bulunan bir bitkidir. Yetiştirilen ve ticaret için kullanılan 200 civarı türü olduğu tahmin edilmektedir. Yaz döneminde pembe, kırmızı, turuncu, sarı beyaz gibi renklerde çiçek açan bitki, oldukça güzel bir görüntüye sahiptir. Çok fazla dalı olmaz, sapları ise yumuşak ve etlidir. Suyu seven bir tür olduğundan bakımı sırasında nem oranına dikkat etmek gerekir. Ayrıca küçük köklere sahip olduğu için ilk olarak küçük saksılarda yetiştirilmelidir. Daha detaylı bilgi için “Begonya Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?” yazımıza göz atabilirsiniz.

Bonsai

Çiçek çeşitleri - bonsai
Yaşam alanlarına farklılık katan oldukça güzel bir bitki; bonsai.

Japonca “bon” (tabak) ve “sai” (ağaç) kelimelerinin birleşmesiyle ortaya çıkan bonsai, küçük ağaççıklar olarak adlandırılır. Son dönemde popülerliği iyiden iyiye artan bonsai, küçük olsa da genetik olarak ağaçtan hiçbir farklı yoktur. Sadece bir fidanın ağaca dönmesi gereken zamanı hızlandırmak için farklı teknikler kullanılarak saksıda yetiştirilmeye uygun hale getirilirler. Budama, bakımı ve diğer tüm detayları “Bonsai Ağacı Nasıl Yetiştirilir?” yazımızda bulabilirsiniz.

Fulya Çiçeği – Nergis Çiçeği

Çiçek çeşitleri - fulya
Bahçeler ve kırların güzel kokulu çiçeği; fulya.

Nergisgillerden bir tür olan “Narcissus jonquilla” soğan köklü bir bitkidir. Oldukça güzel kokulu çiçeklere sahip olması nedeniyle birçok yerde görebilirsiniz. İtalyanca foglia kökünden gelen ismiyle Türkiye’de fulya ismiyle de anılmaktadır. Taç yaprakları beyaz veya sarı şeklinde çiçekler açar. Suyu iyi süzdüren topraklar, en uygunudur. Yani drenaj onun için oldukça önemlidir. Eğer bahçede bakacaksanız, doğal ortam ona yetecektir.Saksıda nergis yetiştiriyorsanız, haftalık sulama ya da 3-4 günde bir sulama yeterlidir. Diğer tüm bilgiler için “Nergis Çiçeğinin Hikayesi, Nergisin Faydaları ve Bakımı” yazımıza göz atabilirsiniz.

Gardenya

Çiçek çeşitleri - gardenya
Gardenya bitkisi, İskoçyalı bir botanikçiden adını almıştır.

Mis gibi kokusu ve yüz güldüren güzelliği ile oldukça popüler bir çiçek türü olan gardenya, “Rubiaceae” familyasında yer alan bir bitkidir. Koyu yeşil ve tüylü yapraklarıyla tropikal bir türdür. Bu nedenle toprağının çabuk kuruyan türde olmaması gerekmektedir. Ayrıca asitli ve suyu iyi süzdürür yapıda olması önemlidir. Her mevsim sulama ister. Sulama bitkinin toprağının her bölümüne ulaşabilecek şekilde yapılmalı ve yaz aylarında artırılmalıdır. Daha fazla bilgi için “Gardenya Çiçeği Nasıl Yetiştirilir?” yazımıza göz atabilirsiniz.

Gelincik Çiçeği

Çiçek çeşitleri - gelincik çiçeği
Gelincik çiçekleri, tüysüz ve fıçı biçiminde meyve verir.

Bilimsel olarak “Papaveraceae” ismiyle bilinen gelincik çiçeği, gelincikgiller familyasından bir bitki türüdür. Oldukça hassas olması ve tek yıllık olması nedeniyle narin bir çiçek türüdür. Kara sevda ile özleşmiş olan tür, Osmanlı Divan Edebiyatı içerisinde geniş bir yere sahiptir. Ülkemizde birçok bölgede yetişen gelincik, Akdeniz Bölgesi başta olmak üzere daha ılıman yerleri sevmektedir. Çiçeğin rengi kırmızı, sarı veya beyaz renklerdedir. Genelde yol kenarlarında görülür. Gelincik; öksürük geçirici, yatıştırıcı ve hafif uyutucu özelliğe sahiptir. Detaylı bilgi için “Gelincik Çiçeği Özellikleri, Faydaları ve Hikayesi” yazımıza bakabilirsiniz.

Gerbera

Çiçek çeşitleri - garbera
Gerbera, Asya ve Afrika’da yetişen uzun ömürlü otsu bir bitkidir

Papatyagiller familyasında yer alan “Jerbera” veya daha çok bilinen ismiyle gerbera, oldukça güzel çiçeklere sahip bir türdür. Yaklaşık olarak doğada 30 türü bulunmaktadır. Güney Afrika, tropikal Asya ve Madagaskar en çok görüldüğü yerlerdir. Yetiştirilmesi için iyi drene edilmiş, zengin besinli ve hafif asidik toprak gerekmektedir. Sulama konusunda toprağın kuruduğu hissedildiği zaman sulanması gerekir. Fakat taç ve kök çürümesi yaşanmaması adına belli ölçekte su her zaman aynı oranda verilmelidir..

Gül

Çiçek çeşitleri - gül
Türkiye’de 25 kadar yabani gül çeşidi vardır.

Sıra geldi çiçek çeşitleri arasında özel bir yeri olan bir türe… Gülgüller familyasında yer alan ve “Rosaceae” rosa cinsinden odunsu çok yıllık bir bitki olan gül, aşkın sembolü olarak herkesin favorisidir. Çoğu gül türünün ana vatanı Asya’dır. Az sayıda da olsa Avrupa, Kuzey Amerika ve Afrika’ya özgü türler bulunmaktadır. Güzel kokularının yanı sıra birçok toplumda kültürel bir değere sahiptir. Park ve bahçe süslemeleri, özel gün kutlamaları, yaşam alanları gibi birçok yerde güller tercih edilir. Renkleri ve sayılarının farklı anlamları mevcuttur. Daha detaylı bilgi için “Gül Nasıl Budanır? (Gül Bakım Rehberi)” yazımıza göz atabilirsiniz.

Kaktüs

Çiçek çeşitleri - kaktüs
Kaktüs; sıcak ve tropikal bölgelerde özellikle Amerika’da yetişmektedir.

Çöl bitkisi olarak bilinen kaktüs, Latince “Theophrastus” olarak adlandırılmaktadır. Çok fazla çeşidi bulunduğu için boyut ve tür olarak farklılık gösterir. Dünyanın en kurak bölgesi olan Atamaca Çölü’nde bile kaktüs türleri ile karşılaşmak mümkündür. Hemen hemen tüm kaktüs türleri, sukulent olarak da adlandırılır. Etki yaprakları suyu depolamak için evrimleşmiştir. Bu nedenle yaşam alanlarında bakımı en kolay türler arasında yer alır. Daha fazla bilgi için “Kaktüs Bakımının İncelikleri” ve “Çiçek Açan Kaktüs Türleri Hangileridir?” yazılarımıza göz atabilirsiniz.

Kalanchoe Çiçeği

Çiçek çeşitleri - kalonşo
Kalonchoe, Güney Afrika ve Madagaskar kökenlidir.

Sukulent familyasının en popüler çiçeği olan kalonchoe ya da Türkçe adıyla kalonşo, bakımı oldukça kolay bir türdür. Yaşam alanlarında çiçek bakmak isteyen ama zahmetli olmamasını da göz önünde bulunduranlar için biçilmiş kaftandır. Tombul ve parlak yaprakları, rengarenk küçük çiçekleri ve gösterişli duruşuyla tam bir ofis ve ev çiçeğidir. Kırmızı, sarı, beyaz, turuncu veya pembe renklerde çiçekler açar. Daha fazla bilgi için “Kalanşo Çiçeği Bakımı (Rehber)” yazımıza göz atabilirsiniz.

Kamelya

Çiçek çeşitleri - kamelya
Kamelya; beyaz, kırmızı ve pembe renklerde çiçekler açar.

Görüntüsüyle birçok kişinin gönlünü fetheden kamelya, çaygiller (Theaceae) familyasından Camellia cinsine mensup çiçek açan bitki türüdür. Carl Linnaeus tarafından Kamelya olarak adlandırılmıştır. Yüksek yağış alan yerleri sever ve kuraklığa pek dayanıklı değildir. Genelde asitli topraklarda daha iyi hisseder. Kireçli ve kalsiyum yönünden zengin bölgeler onun için pek uygun değildir. Saksı çiçeği olarak bakıldığında yazları haftada en az iki kere, kışları ise hafta bir kere sulanmalıdır.

Karanfil

Çiçek çeşitleri - karanfil
Karanfil, görüntüsü kadar kokusuyla da büyüleyicidir.

Karanfilgiller (Caryophyllaceae) familyasına ait bir tür olan karanfil, bilimsel olarak Dianthus Caryophyllus olarak adlandırılır. Çiçek çeşitleri arasında kesme çiçekliğin en sevilen türleri arasında yer alır. Beyaz, pembe ve kırmızı renklerdeki çiçekleriyle oldukça büyüleyici bir güzelliğe sahiptir. Yetiştirilmesi ise zor bir çiçek değildir. Açık hava yani balkon ve bahçeler yetişmesi için daha uygun olsa da kapalı alanlarda da yetiştirilir. Fakat günün en az 4-5 saati güneş alan bir yere konumlandırılmalıdır. Daha detaylı bilgi için “Karanfil Çiçeği Nasıl Yetiştirilir?” yazımıza bakabilirsiniz.

Kardelen Çiçeği

Çiçek çeşitleri - kardelen
Nergisgillerden bir tür olan kardelen, bilimsel olarak “Galanthus” ismiyle anılmaktadır.

Kardelen, kökleri yumru şeklinde olan bir soğanın üç yaprak ve kuru bir kabul ile sarılması ile şekillenir. Çok yıllık bir tür olduğundan yetiştirilmek için oldukça fazla tercih edilir. Sadece karda değil, uygun şartlar sağlanırsa su üzerinde bile çiçek açabilir. 900-1800 metre yükseklikte ve nemli, humuslu topraklar da bile kolayca yetişir. Özellikle soğuk, nemli hatta ıslak toprağı tercih etmektedir. -15 derece sıcaklıktan bile etkilenmeyen kadar dayanıklıdır. Daha detaylı bilgi için “Kardelen Çiçeği Hikayesi, Bakımı ve Yetiştirilmesi” yazımıza göz atmanızı tavsiye ederiz.

Kasımpatı

Çiçek çeşitleri - kasımpatı
Kasımpatı, katmerli bir süs bitkisidir.

Krizantem ismiyle daha çok bilinen kasımpatı (Chrysanthemum), papatyagiller familyasından otsu çok yıllık bir türdür.  Büyük çiçek başları nedeniyle oldukça güzel bir görüntü sunar. Beyaz, sarı, pembe ve mor çiçeklere sahiptir. 50-150 cm arasında boylara çıkmaktadır. Bakımı oldukça kolaydır. Bu nedenle yaşam alanlarında bakmak için rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Güneşli ve yarı gölde ortamları sever. Toprak ayırt etmez. Sık sık sulanmayı sever. Fakat köklerin çürümemesi için aşırıya kaçmamanız tavsiye edilir. Daha fazla bilgi için “Kasımpatı (Krizantem) Özellikleri Bakımı ve Hikayesi” yazımıza göz atabilirsiniz.

Lale

Lale
Lale, renk renk çeşitleriyle gören herkesi büyüleyen bir çiçek türüdür.

Zambakgiller familyasında yer alan ve “Tulipa” ismiyle anılan lale, güzel çiçekleri olan soğanlı bir bitkidir. Anavatanı Pamir, Hindikuş ve Tanrı dağları olarak bilinmektedir. Çiçek çeşitleri arasında edebiyatta en çok yer alan türler arasında yer almaktadır. Türklerin göçü sırasında önce Anadolu’ya oradan da Avrupa’ya yayılmıştır. Kırmızı, sarı ve ara tonlarda çiçeklere sahiptir. Oldukça suyu seven bir tür olan lale, toprağı kurudukça sulanmalıdır. Eğer yaşam alanlarında bakıyorsanız oda sıcaklığının 12 derece altına düşmemesine özen gösterilmelidir. Ek olarak yaz döneminde çiçek açan çiçek, kış aylarında çiçekleri döker ve uykuya geçer.

Lavanta

Lavanta
Güzel kokulu lavanta, hemen hemen herkesin çok sevdiği bir türdür.

Ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasından Lavandula cinsini oluşturan lavanta, Akdeniz kökenli bir bitkidir. Atlas Okyanusu adalarından Akdeniz çevresi ülkelerine ve Hindistan’a kadar uzanan geniş bir alanda yetişir. Çok güzel kokulu olmasının yanı sıra bakımı oldukça kolaydır. Ayrıca sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır. Tüm toprak türlerine uyum sağlayabilmesi açısından bakımı kolaydır. Fakat kuru, hafif ve kireç bakımında zengin topraklarda daha çabuk gelişir. Sulama konusunda da oldukça rahattır. Daha fazla bilgi için “Lavanta Çiçeği Nasıl Yetiştirilir? (Lavanta Bakım Rehberi)” yazımıza göz atabilirsiniz.

Leylak

Leylak
Leylak, dünyanın birçok yerinde kolaylıkla yetişen bir bitkidir.

Zeytingiller (Oleaceae) familyası içinde yer alan leylak, 20’ye yakın türü bulunan ve oldukça güzel çiçekler açan bir tür ağaççıktır. Bazı türleri 3-4 metreye kadar çıksa da daha çok bahçelerde süs bitkisi olarak yetiştirilen türleri tercih edilmektedir. Kesme çiçekçilikte oldukça popüler olan bu tür, evlerde ve balkonlarda da yetişmektedir. Fakat bakımı için bazı konulara dikkat etmek gerekmektedir. Leylak hakkında merak ettiğiniz tüm bilgileri “Bir Renge Adını Vermiş Mis Kokulu Çiçek: Leylak” yazımızda bulabilirsiniz.

Lilyum – Zambak

Zambak
Zambak, güven ve sadakat anlamına gelen bir çiçektir. O yüzden sevdiklerinize göndermeniz onları mutlu edecektir.

Zambakgiller (Liliaceae) familyasının çiçek soğanıyla yetişen türü olan lilyum, büyük belirgin çiçekleri olan otsu bir bitkidir. Türlerinin birçoğu kuzey yarım kürede görünmektedir. Çiçek çeşitleri arasında özel bir yeri olan tür, genellikle bahçe ve süs bitkisi olarak kullanılır. Güzel kokulu çiçekleri genellikle sarı, beyaz, turuncu, pembe, kırmızı ve mor gibi renklerdedir. Bakımı ise oldukça kolay bir çiçektir. Doğrudan güneş ışığına ihtiyaç duymaması nedeniyle hemen hemen her yerde kolayca büyür. Çok sıcak veya soğuk ortamları sevmez. Ayrıca hava akımı olan yerlerde zarar görme ihtimali yüksektir. İki günde bir sulanması ve hep aynı miktarda su verilmesi yeterlidir.

Manolya

Manolya
Manolya, birçok alanda kolayca yetişen bir türdür.

Manolyagiller (Magnoliaceae) familyasından Magnolia cinsini oluşturan manolya, saçak kök yapısındadır. Güzel çiçekleri ve kokusu sayesinde birçok kişinin favorisi olan çiçek; Kuzey Amerika’nın doğusu, Orta Amerika, Batı Hindistan ve de Doğu ve Güneydoğu Asya kökenli türlere sahiptir. Her mevsim yeşil kalması sayesinde görüntüsü daima güzeldir. Fakat yaz döneminde iri ve gösterişli sarı, kırmızı,mor, beyaz çiçekler açar. Tam olarak görsel şölen sunan çiçek, besince zengin ve iyi drenajlı asidik toprakları sever. Daha fazla bilgi için “Nazlı Güzel Manolya” yazımıza göz atabilirsiniz.

Menekşe

Menekşe
Kırlarda sıklıkla rastlanan menekşe, saksı çiçeği olarak da oldukça güzel görüntüler sunar.

Menekşegiller (Violaceae) familyasına bağlı Viola menekşe, genelde saksı bitkisi olarak yetiştirilmektedir. 400-500 farklı türü bulunduğu tahmin edilmektedir. Dünyanın birçok bölgesinde yetişse de en çok kuzey yarım kürede görünmektedir. Oldukça uzun ömürlü olan türün yaprakları kalp şeklindedir ve bolca çiçek açar. Mavi, sarı, beyaz, pembe veya çok renkli çiçekler görmeniz mümkündür. Işıklı ortamları sever. Ancak doğrudan güneş ışığına maruz kalmaması gerekir. Toprağı nemli tutulmalıdır. Evde menekşe yetiştirmek için gerekli tüm detayları “Gloksinya (Bardak Menekşesi) Çiçeği Nedir? Nasıl Yetiştirilir?” yazımızda bulabilirsiniz.

Orkide

Orkide
Zarif, büyüleyici ve oldukça güzel bir tür; orkide.

Çiçek çeşitleri arasında özel bir yeri olan orkide, Orchidaceae (Orkidegiller) veya Salepgiller, Asparagales takımına ait bir familyan gelmektedir. Kabul edilen yaklaşık 28.000 türü olduğu tahmin edilmektedir. Yaşam alanlarında oldukça sık tercih edilen bu güzel çiçek, bakımı için özel bazı koşullar ister. Bu nedenle orkide almadan önce bakabileceğinizden emin olmanız faydalı olacaktır. Aldığınız veya hediye olarak gelen orkidenizin güzelliğini korumak için gerekli olan tüm bilgileri “Orkide Bakımı Nasıl Olmalıdır?” yazımızda bulabilirsiniz.

Papatya

Papayta
Papatya, en çok bilinen ve yaygın olan kır bitkisidir.

Kırların, bahçelerin ve yaşam alanlarının olmazsa olmazı bir türle yazımızın sonuna geliyoruz; papatya! Papatyagiller (Asteraceae) familyasında Anthemis, Matricaria, Bellis, Leucanthemum ve Tripleurospermum gibi farklı cinslerden oluşan türlerin ortak adıdır, papatya. Sevginin, güzelliğin ve saflığın simgesi olmanın yanı sıra romantik olduğunu da bilmeyen yoktur. Ayrıca sağlık açısında da oldukça faydalıdır. Papatyalar hakkında merak ettiğiniz tüm detayları “Papatyanın Çeşitleri, Faydaları ve Papatya Falı Hikayesi” ve “Vahşi ve Güzel Bir Papatya Türü: Gazanya” yazılarında bulabilirsiniz.

Sevdiğiniz tüm çiçek çeşitleri uygun fiyatlarla ÇiçekSepeti’nde! Hemen mobil uygulama veya web sayfasını ziyaret edin, özel fırsatları kaçırmayın!

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Sarı çiğdemi kardelen diye tanıtmışsınız. Kardelen ya da kar çiçeği ya da akçabardak beyaz renkli olur.

  2. kar çiçeği ile kardelen arasında fark var mı?yoxa ikisi de aynı mı?teşekkürler.herkese iyi günler dilerim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir